вторник, 28 януари 2014 г.
Китайските "черни" яйца... 2
Не е като да ги обичам, но са приятни. Миризмата се усеща само ако си
ги белиш сам. В ресторантите най-често ги сервират с оцет и джинджифил,
готови обелени и ароматът им леко бие на карамел, не знам каква химична
реакция става, за да се получи това. Веднъж си купих такова от
супермаркета, още необелено. Върху черупката имаше и пласт от сместа, в
която е стояло. Първо трябва да се изчисти тя, после се бели и да,
тогава вонята се усеща. Напомня тази на градски тоалетни, тогава когато
всевъзможни миризми са се смесили до толкова, че се носи не миризма на
нещо конкретно, а просто тежка смрад. Като го поръсих с оцет, тя
наистина изчезна и се появи карамеленият оттенък, но не можах да се
изнудя да го изям и го хвърлих. Но готово сервирано в ресторант,
наистина е приятно. Това е първото невероятно странно нещо, което
опитах в живота си.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар