четвъртък, 17 ноември 2011 г.

"Гнездото" (鸟巢 niǎocháo, 北京国家体育场Běijīng Guójiā Tǐyùchǎng)

    Не мисля, че имам нещо конкретно за разказване за "Гнездото". Най-популярният олимпийски стадион от игрите в Пекин през 2008. Определено е място, което си заслужава да бъде посетено. Огромен  е, и в същото време някак уютен. На два екрана в двата края на стадиона редовно вървят кадри от Олимпиадата, има подготвени и програми (например народни танци на дадено малцинство, въжеиграч на умопомрачителна височина) които се изнасят периодично пред посетителите. Не помня колко точно струваше билетчето, но определено не беше малко. Все пак, ако имате възможност да го посетите, не пропускайте, заслужава си :)
Повече информация за него, можете да намерите тук.

 "Гнездото":


 Кулата, на която е горял олимпийският огън:

При влизане в стадиона:

Стълбите:
 Стадиона:



Експонат от изложба в коридора:

Абажур:
 "Водното кубче", гледано то "Гнездото":
Сградата с форма на дракон е с най-скъпите офис- площи в Пекин:





Блог класация

10 коментара:

  1. страхотен стадион, прекрасна архитектура много ми харесва

    ОтговорИзтриване
  2. Ако човек отиде до Пекин определено няма как да пропусне тази забележителност! Откриването на олимпиадата беше.... нямам думи. Следващия домакин на олимпиадата ще види бая зор да задмине Гнездото! Оргонизацията също беше на ниво, изобщо като цяло вдигнаха летвата доста високо!

    ОтговорИзтриване
  3. Интересно дали го оползотворяват стадиона сега след като са минали олимпийските игри?!

    ОтговорИзтриване
  4. Най-популярният олимпийски стадион! Определено си заслужава да си види лично, а не само на тези прекрасни снимки.

    ОтговорИзтриване
  5. Кулата е огромна. Хубаво е да можеш да се докоснеш до тези неща.И този олимпийски стадион, направо е огромен.

    ОтговорИзтриване
  6. Гледайки тези снимки ми се иска и аз да бях там и да видя нещата на живо.Кубчето е страхотно и самата панорамна гледка,която се открива е прекрасна.Стадиона е уникален, толкова огромен и добре направен, не става дума и за сравнение с нашите в България.Разбирам защо е най-популярният олимпийски стадион от игрите в Пекин.За цената разбирам защо си забравил каква е била, със сигурност е голяма, но пък не всеки ден можеш да отидеш там нали?!Гледам и стълбичките са направени все едно стъпваш по червеният килим.

    ОтговорИзтриване
  7. Блазе ти, че си имаш късмета и щастието да бъдеш там.Като гледам от снимките е било чудесно.Ей на такъв стадион мечтая да ида, а не като нашите.Огромен е, а и винаги ми е харесвало като ги гледам по телевизията как официално са облечени и седят спокойно и мирно, а не като нашите запалянковци,голи до кръста викащи, псуващи, люпещи семки разбира се...и какво ли още не, с опасност за живота ти.Кулата, на която е горял олимпийският огън е много красива и се извисява много високо, колко ли е висока?

    ОтговорИзтриване
  8. Стадионът е уникален и много красив.Завиждам ти че си го видял да живо.

    ОтговорИзтриване
  9. еха било е истинско преживяване да бъдеш на този стадион,който определено прилича на гнездо.

    ОтговорИзтриване
  10. Завиждам доброномарено, че сте били там, изглежда невероятно и всичкото това....." На два екрана в двата края на стадиона редовно вървят кадри от Олимпиадата, има подготвени и програми (например народни танци на дадено малцинство, въжеиграч на умопомрачителна височина) които се изнасят периодично пред посетителите. Не помня колко точно струваше билетчето, но определено не беше малко..."се вижда че има страхотна организация на ниво и всичко е изпипано и измислено както трябва за улеснението на публиката и участниците.

    ОтговорИзтриване