вторник, 28 януари 2014 г.

Китайските "черни" яйца... 2

      Не е като  да ги обичам, но са приятни. Миризмата се усеща само ако си ги белиш сам. В ресторантите най-често ги сервират с оцет и джинджифил, готови обелени и ароматът им леко бие на карамел, не знам каква химична реакция става, за да се получи това. Веднъж си купих такова от супермаркета, още необелено. Върху черупката имаше и пласт от сместа, в която е стояло. Първо трябва да се изчисти тя, после се бели и да, тогава вонята се усеща. Напомня тази на градски тоалетни, тогава когато всевъзможни миризми са се смесили  до толкова, че  се носи не миризма на нещо конкретно, а  просто тежка смрад. Като го поръсих с оцет, тя наистина изчезна и се появи карамеленият оттенък, но не можах да се изнудя да го изям и го хвърлих. Но готово сервирано  в ресторант, наистина  е приятно. Това е първото невероятно странно нещо, което опитах в живота си.
















































































Блог класация

Няма коментари:

Публикуване на коментар