неделя, 23 октомври 2011 г.

Китайските "черни" яйца... 1


Досега съм чувала за два вида "черни" яйца в Китай. Едните се варят в специален чай и стават  плътно кафяви на цвят, с малко по-светли белтъци, другите престояват доста дълго време в смола и стават съвсем черни или кафяви, леко прозрачни, със синкави жълтъци. И за двата вида ще Ви разкажа по-подробно по-късно, засега предлагам само една снимка на черни яйца престояли в смола. Обикновено се сервират с оцет и джинджифил. Използват се като съставка за ястия. Повечето чужденци не ги харесват. При добро желание, стават за ядене.
 Повече инфо за яйцата престояли в смола на
Руски
Английски






Блог класация

Няма коментари:

Публикуване на коментар