събота, 24 ноември 2012 г.

Китайски консервирани яйца

Веднъж вече споменах, че в Китай има няколко вида консервирани яйца тук.
Сега ще кача само няколко снимки на различни китайски консервирани яйца за съставяне на обща представа, а в следващи публикации, ще разгледам подробно, вид  по вид, поне тези, които аз съм виждала.
Консервирани яйца могат да се купят от супермаркета както в по-големи кутии, така и в опаковки по едно. В по-подробните постове това ще стане по-очевидно, но солените яйца се продават опаковани с черупката си, чаените са обелени и готови за консумация, а "черните" имат слой от някаква смес върху черупката:

Яйцата вече обелени и разрязани. Бялото е соленото, кафеникавото, чаеното, а най-тъмното, "черното":





 Така поставени едно до друго чаеното и "черното" яйце изглеждат доста различно, но в началото, когато за пръв път се сблъскваш с концепцията за подобни яйца, ако не ги виждаш така директно едно до друго, може да  се бъркат:




Чаено яйце:
 Солено яйце:
 "Черно" яйце:
Повече в отделните публикации за всеки вид, които ще се появят в бъдеще.





Блог класация

Няма коментари:

Публикуване на коментар