понеделник, 19 септември 2011 г.

Сиренето е сладко


Честно. Ако сте си мислили, че една от най-характерните особености на сиренето, е неговата соленост, лъжете се.
То не е сред традиционните продукти, които присъстват на китайската трапеза. Навлиза през последните години под влияние на запада, но тъй като вкусът му е прекалено странен за китайците, го правят сладко. Също така има опции за избор на вкус на шоколад или ягодка. Понякога е във формата на шоколадче (като на снимката) а понякога в малка кофичка като кисело мляко.
Разбира се, има и вносно сирене, по нашите стандарти по-скоро топено, което може да се намери в почти всеки по-голям супермаркет. То си е солено.
В някои супермаркети има и други вносни сирена, датски или френски, но те обикновено са много скъпи.
Ако харесвате този блог и искате да сте в течение с новите постове, можете 
Или да станете мой приятел в Майспейс.

„Прясно сирене” във формата на шоколадче, с вкус на ягодка:



Блог класация

Няма коментари:

Публикуване на коментар